RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Оружане снаге БиХ у професионалну службу примају 500 нових војника

Оружане снаге БиХ примиће у професионалну војну службу 500 нових припадника у почетном чину војника, а јавни оглас о пријему кандидата сутра ће објавити Министарство одбране у Савјету министара.

На оглас се могу пријавити младићи и дјевојке који имају завршену средњу школу трећег или четвртог степена, да нису млађи од 18, нити старији од 27 година и да испуњавају услове конкурса расписаног за одређено формацијско мјесто, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Рок пријаве је 30 дана од дана објављивања на званичној интернет страници Министарстава одбране.

Ријеч је о формацијским мјестима у Оружаним снагама БиХ која се попуњавају кандидатима из реда сва три народа у БиХ, као и из реда осталих.

Пријемом дјевојака и младића у Оружане снаге БиХ, из Министарства одбране наводе да обезбјеђује останак младих људи, као и да им пружају могућност да имају изазован посао са сигурном платом.

Потребне информације и обрасце за пријаву кандидати могуће је преузети на интернет страници Министарства одбране /www.мод.гов.ба/, као и лично или путем телефона од центара за регрутовање и транзицију у Сарајеву – 033/773-437, у Бањалуци 051/335-886, у Чапљини 036/811-084 и у Тузли 035/814-954.

Тестирања кандидата биће обављено у центрима за регрутовање у касарнама “Рајловац” у Сарајеву, “Козара” у Бањалуци, “Божан Шимовић” у Чапљини и у војној бази “Аеродром Дубраве” у Тузли.

Након завршених тестирања, Комисија за избор ће обавити интервју са најуспјешнијим кандидатима и након завршеног интервјуа извршити избор и предложити ресором министру кандидате за упућивање на основну војничку обуку.

Кандидати, који успјешно заврше обуку, биће примљени у војну службу у почетном чину војника на формацијска мјеста на која буду изабрани у процесу пријема.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U BiH potpisan Plan saradnje sa Asocijacijom vojnodiplomatskih predstavnika

Radio Brčko

Prezentacija Oružanih snaga BiH u Brčkom

Admir Kadrić

Додик: Срби не доживљавају Оружане снаге БиХ као своје

Radio Brčko