RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Supervizor Scanlan: Sigurno okruženje omogućava da se Brčko u potpunosti fokusira na reforme

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Michael Scanlan, zajedno sa komandantom EUFOR-a general-majorom Antonom Vesselyjem, sastao se u srijedu sa rukovodstvom Distrikta i šefom Policije Brčko Distrikta. Supervizor je pohvalio fokusiranost vlasti Distrikta na očuvanje unutrašnje kohezije i sigurnog okruženja, kako je naglašeno u njihovoj zajedničkoj izjavi iz decembra. Kao što je podvučeno u toj izjavi, prioritet je implementacija reformi i borba protiv korupcije kao osnova za prosperitet cjelokupne brčanske zajednice; vrijeme je da riječi postanu stvarnost, naglasio je supervizor.

Početkom ove sedmice, supervizor je imao korisne razgovore sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i ministrom prometa i komunikacija BiH Vojinom Mitrovićem o odlukama koje se trebaju donijeti na državnom nivou za nastavak aktivnosti na realizaciji Projekta vodosnabdijevanja u Distriktu uz podršku EBRD-a i rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja.

U četvrtak, supervizor je prisustvovao sastanku misije Svjetske banke sa visokim zvaničnicima Distrikta o narednim koracima za ubrzanje projekata predloženih u okviru Programa integriranog razvoja riječnih koridora Save i Drine – regulacije vodotoka Brke i Blizne, ekološki prihvatljivog zatvaranja postojeće deponije, izgradnje savremenog centra za odlaganje otpada i šetališta duž rijeke Save. Ovi projekti će ubrzati tranziciju Distrikta ka čistoj životnoj sredini zaštićenoj od poplava, te potaknuti razvoj lokalne  infrastrukture koja će unaprijediti regionalnu uvezanost Brčkog, izjavio je supervizor.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Supervizor Scanlan: Efikasnost i standardi u oblasti energetike i državne službe u Brčkom nisu stvar izbora

Radio Brčko

Supervizor za Brčko i ambasador Turske u BiH danas u posjeti Distriktu

Mirsad Arnautović

Бeртон: Питање чланства БиХ у НАТО-у се користи за одгађање формирања власти

Radio Brčko