RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Podnesena prijava protiv Dragana Čovića zbog sukoba interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa BiH je pokrenulo postupak utvrđivanja sukoba interesa kod aktualnog dopredsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića (HDZ BiH).

Ovo je potvrdila Mira Pekić, predsjedavajuća navedenog povjerenstva koja se sastoji od po tri zastupnika i izaslanika iz Predstavničkog doma i Doma naroda PSBiH, te direktora i dva zamjenika Agencije za prevenciju korupcije i koordinacije borbu protiv korupcije BiH, prenosi jabuka.tv

Prijava protiv Čovića podnesena je zbog sukoba interesa jer je Hrvatski narodni sabor (HNS), na čijem čelu je Čović, primao budžetski novac.

Postupci za utvrđivanja sukoba interesa pokrenuti su i protiv Nenada Nešića, Mufida Memije i Siniše Gatarića.

Svi postupci u ladicama Povjerenstva stoje već dvije godine.

“Ovo su četiri predmeta koje je Komisija za odlučivanje o sukobu interesa naslijedila od starog saziva Komisije. Tako da je ovo početak. Odluka o pokretanju postupka, Komsija – Ured sada utvrđuju da li postoji sukob interesa konkretno kod ovoh nosioca funkcija, to će se utvrditi i nakon toga ćemo na sjednici Komsije donijeti adekvatne odluke, odnosno sankcije”, izjavila je Mira Pekić.

Izvor: https://radiosarajevo.ba/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Čović: Do kraja marta moguća izmjena izbornog zakona

Radio Brčko

Čović: Euroatlanske integracije nemaju alternativu

Radio Brčko

Брчко: Носиоци јавних функција у дистрикту пријавили своју имовину

Vladimir Matijević