RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Popuštanje mjera: U Federaciji BiH ukinuta i karantena

Krizni stožer Federacije BiH od jutros zasjeda, a do sada su ukinute ili ublažene četiri mjere.

Donesena je odluka o ukidanju obavezne karantene u trajanju od 14 dana.

Nova naredba podrazumijeva da će osobe koje ulaze u BiH, sada automatski ići u kućnu izolaciju, a policija će biti nadležna da redovno obilazi takve osobe.

I osobe koje se trenutno nalaze u organiziranim karantenama bit će puštene kući, gdje će, u skladu sa propisima, boraviti u izolaciji koliko je propisano.

Ublažena je i mjera zabrane kretanja osobama starijim od 65 godina i mlađima od 18 godina.

– Prema toj odredbi, osobe starije od 65 godina imale bi mogućnost da ponedjeljkom, srijedom i petkom izađu, da borave vani od 9 do 13 sati, dok bi mlađi od 18 godina to pravo ostvarivali utorkom, četvrtkom i subotom u razdoblju od 14 do 20 sati – izjavio je danas pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez.

Federalni stožer civilne zaštite donio je i naredbu o ukidanju policijskog sata u FBiH, potvrdio je član Federalnog stožera civilne zaštite i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman.

I ova odluka stupa na snagu već danas.

Izvor: avaz.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U FBiH 638 novozaraženih koronavirusom, 14 osoba preminulo

Novo ublažavanje epidemioloških mjera u Brčko distriktu BiH

Sandra Živković

Majkićeva pozvala Incka da naredi uklanjanje naziva po ratnim zločincima u FBiH

Radio Brčko