RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Posjeta OS BiH kolegama u Slovačkoj: Potrebno uspostaviti značajniju saradnju

Tokom posjete delegacije Oružanih snaga BiH Oružanim snagama Slovačke zaključeno je da je potrebno što prije preduzeti korake na uspostavljanju značajnije saradnje.

Delegaciju, koja u Slovačkoj boravi od srijede, 3. aprila, predvodi načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović, koji se sastao sa načelnikom generalštaba slovačke vojske general-pukovnikom Danijelom Zmekom, kao i sa najvišim zvaničnicima Ministarstva odbrane Slovačke.

Naročita pažnja posvećena je temama koje se odnose na različite segmente obuke i vježbi, te ostalih vidova saradnje, kao i na učešću u operacijama podrške miru, gdje oružane snage BiH i Slovačke imaju značajno učešće, kroz koje potvrđuju doprinos stvaranju kolektivne bezbjednosti u svijetu.

Razmijenjene su i aktuelne informacije o stanju i težišnim aktivnostima oružanih snaga, kao i budućim zadacima i planovima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

U sastavu delegacije Oružanih snaga BiH, osim Mašovića, bili su i brigadir Edin Fako, te pukovnici Robert Beljan i Jovo Pujić.

Izvor: SRNA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U BiH ušao prvi konvoj američkih vozila za vježbu sa OS BiH

Radio Brčko

Spasioci iz Brčkog odlaze na veliku vježbu u kojoj učestvuju Oružane snage BiH i Civilna zaštita

Mirsad Arnautović

Zajednička vojna vježba Oružanih snaga BiH i SAD

Radio Brčko