RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Posmrtni ostaci Davida Dragičevića ispraćeni iz Banje Luke

Članovi grupe “Pravda za Davida“ ispratili u danas iz Banje Luke posmrtne ostatke Davida Dragičevića, koji su, na zahtjev porodice, prije dva dana ekshumirani i bit će prevezeni i sahranjeni u Austriji.

Građani su posljednji pozdrav uputili su u povike “Pravda“ i Davidovu pjesmu “Klinac u getu“.

Jedan broj članova “Pravde za Davida“ je privatnim automobilima krenuo iz Banje Luke do Gradiške, odnosno granice Bosne i Hercegovine s Hrvatskom, a organizovali su i prijevoz u austrijski grad Wiener Neustad, gdje će sutra posmrtni ostaci ovog mladića ponovo biti ukopani.

Davidova strina Nikolina Učur izrazila je tugu zbog svega što mu se desilo.

-Umjesto da ga ispraćamo sa srećom, mi ga moramo ispraćati u sanduku iz njegovog grada, gdje je ubijen od njegovih ljudi – rekla je ona.

I ona i drugi članovi grupe “Pravda za Davida“ su najavili da će nastaviti borbu za istinu i pravdu u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je za pojedine medije rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u “zločinačkoj državi“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sutra se navršava 500 dana otkako traju okupljanja grupe “Pravda za Davida”

Radio Brčko

Uhapšen Banjalučanin zbog brisanja video snimaka u slučaju ubistva Davida Dragičevića

Radio Brčko

Najavljene prekršajne prijave protiv članova grupe “Pravda za Davida”

Radio Brčko