RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Požar još aktivan na planini Prenj, požarišta kod Konjica pod kontrolom

Aktivan je požar na planini Prenj, lokalitet kanjon Bijele, gdje gori šuma, trava i raslinje na nepristupačnom terenu, izvijestio je jutros Operativni centar civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Stanje na požarištima kod Konjica je nepromijenjeno, gore panjevi unutar požarišta.

U izvještaju se navodi da su požari kod Konjica pod kontrolom, te da nije potreban angažman helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

U posljednja 24 sata vatroogasci su imali još deset intervencija na području Mostara, Čapljine, Čitluka i Stoca.

U Gnojnicama je gorio automobil, u Tasovčićima obiteljska kuća, dok je u ostalim požarištima gorjela uglavnom trava i nisko raslinje.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.