Brčko

Brčko: Od početka godine Policija zaplijenila 34 motorna vozila

Policija Brčko distrikta BiH svakodnevno provodi planske aktivnosti u oblasti kontrole i sigurnosti saobraćaja, a s tim u vezi vrše oduzimanje motornih vozila prekršiocima.

„Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH u periodu od 01.01.2022. godine do današnjeg datuma, privremeno su oduzeli 34 motorna vozila od lica koja su višestruki povratnici u izvršenju prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH”, rekla je Dževida Hukičević, portparol Policije Brčko distrikta BiH

Oduzeta vozila deponovana su na depou Policije, a protiv navedenih lica podnešeni su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH, koji je nadležan da odlučuje o daljnjim radnjama koje se tiču oduzetih motornih vozila, dodali su iz brčanske policije.

Također, iz Policije još jednom apeluju na neophodno poštovanje zakona koji regulišu oblast saobraćaja, te ukazuju na nastavak primjene preventivnih ali i represivnih mjera prema prekršiocima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button