BiH

Predsjedavajuća OSCE-a Ann Linde sutra u posjeti Bosni i Hercegovini

Predsjedavajuća OSCE-a, ministrica vanjskih poslova Kraljevine Švedske, Ann Linde, posjetit će Bosnu i Hercegovinu 4. oktobra 2021. godine.

Predsjedavajućoj Linde u posjeti BiH pridružit će se i predsjedavajuća Parlamentarne skupštine OSCE-a Margareta Cederfelt.

Tokom svoje posjete, predsjedavajuća Linde će sa sagovornicima razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, provedbi ključnih reformi, važnosti pomirenja i izgradnje povjerenja, regionalnoj saradnji, te osnaživanju žena i njihovom učešću u donošenju političkih odluka.

Također će razgovarati o planovima države u sferi integracije u EU, borbi protiv korupcije, reformi izbornog zakona i oporavku od pandemije.

Predsjedavajuća Linde sastat će se i s članovima Predsjedništva BiH, kao i s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

U organizaciji Misije OSCE-a u BiH, predsjedavajuća Linde također će se sastati s predstavnicima civilnog društva u BiH i razgovarati na temu žena, mira i sigurnosti, te će se sastati i s predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

Sa Mašom Durkalić, koautoricom knjige #ŽeneBiH i umjetnicom Natašom Konjević, predsjedavajuća OSCE-a će otkriti mural posvećen Mileni Mrazović, prvoj novinarki, urednici i izdavačici u Bosni i Hercegovini, najavljeno je iz OSCE-a u BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!