RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Privremeno zatvaranje aerodroma u BiH od 30. marta

Međunarodni aerodromi u BiH bit će od 30. marta privremeno zatvoreni za putnički saobraćaj, ali će ostati otvoreni za kargo letove, rekao je danas predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.
“Odluka stupa na snagu 30. marta u 6.00 sati. Ova odluka je donesena na zahtjev federalne strane, jer su do petka, 27. marta, najavljeni određeni letovi putničkog saobraćaja kojim će doći i medicinski materijal, prvenstveno testovi za virus korona”, objasnio je Tegeltija danas u Sarajevu nakon sjednice Savjeta ministara.

On je dodao da je na današnjoj sjednici donesena i privremena odluka o potpunoj zabrani ulaska stranaca u BiH na graničnim prijelazima, uz izuzetke, poput diplomata i lica koja dolaze da pruže medicinsku pomoć.

Tegeltija je rekao da je donesena i odluka o prevozu robe u tranzitu kroz BiH.

Prema Hrvatskoj su otvoreni granični prelazi Bijača, Gradiška i Šamac, prema Srbiji Rača, a prema Crnoj Gori Klobuk i Ilijino brdo.

Tegeltija je rekao da je donesena i odluka o oslobađanju indirektnih poreza za doniranu opremu od domaćih i stranih proizvođača, a tiče se sprečavanja širenja virusa korona.

“Radi se o privremenoj odluci koju je pripremila Uprava za indirektno oporezivanje, a suština je da se od plaćanja poreza oslobađaju samo humanitarne pomoći koje su upućene javnim institucijama bilo kog nivoa vlasti”, pojasnio je Tegeltija.

Predsjedavajući Savjeta ministara je rekao da je na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova danas donesena i odluka o privremenom prekidu izdavanja viza.

“U izuzetnim slučajevima biće moguće izdati vizu uz pisanu suglasnost Ministarstva inostranih poslova”, rekao je Tegeltija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Mostaru se danas otvara Međunarodni sajam privrede, Dodik i Tegeltija razgovarali sa Sijartom i Brnabićevom

Radio Brčko

Tegeltija opredijeljen za vladavinu prava i ubrzanje EU puta

Radio Brčko

Tegeltija: Biće usvojen Zakon o PDV-u u formi koja će najviše pomoći privredi

Radio Brčko