RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Prodaja novih stanova u BiH povećana za 43 posto

Naime, prema podacima Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, brој prodatih novih stanova u trećem kvartalu 2020. godine u odnosu na treći kvartal 2019. godine veći је za 43,0%. U odnosu na prosječan brој prodatih novih stanova u 2019. godini veći је za 9,7%.

Ovaj podatak se ogleda i kada u obzir uzmemo ukupan broj prodatih kvadrata novih stanova.

Površina prodatih novih stanova u trećem kvartalu 2020. godine u odnosu na treći kvartal 2019. godine veća је za 45,0% i u odnosu na prosječnu površinu prodatih novih stanova u 2019. godini veća je za 11,2%.

Također, cijena kvadrata je neznatno veća u odnosu na isti period 2019. godine.

Prosječna cijena prodatih novih stanova u trećem kvartalu 2020. godine iznosi 1.651 KM. U uporedbi sа prosječnom cijenom prodatih novih stanova u 2019. godini, prosječna cijena je manja za 1,6%, te u odnosu na treći kvartal 2019. godine veća za 1,6%.

Izvor: www.klix.ba

Foto ilustracija/Internet

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Na eBay nalogu objavio oglas u kojem prodaje svoju djevojku

Radio Brčko

Warholova slika Shot Sage Blue Marilyn prodata za rekordnih 195 miliona dolara

Radio Brčko

Француским супермаркетима забрањена продаја цвијећа и књига

Radio Brčko