RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U Pedagoškoj instituciji smatraju da bi nastava trebala započeti što prije

Nakon što je nastava u Distriktu obustavljena zbog pandemije izazvane korona virusom, na osnovu naredbe kriznog štaba od 20. novembra tekuće godine, šef Odjela za obrazovanje zadužio je Pedagošku instituciju za potencijalnu izradu modela nastave u srednjim školama po kojem bi se nastavio proces održavanja nastave.

„Upravo danas bismo trebali poslati svoje radne materijale voditelju odjela na daljnje postupanje, a riječ je o modelu koji bi nazvali – jedan nastavni tjedan, jedna polovica odjela, drugi nastavni tjedan, druga polovica odjela. Zadaća je voditelja Odjela za obrazovanje, a na osnovu naredbe, da dostavi Plan kriznom stožeru koji će donijeti dalje odluke. Činjenica je da smo izgubili puno nastavnih dana i mišljenja smo da bi nastava trebala započeti što je prije moguće“, kazala je direktor Pedagoške institucije, Ivana Krezić.

Kako je dodala, već je bila ranije donesena odluka šefa Odjela za obrazovanje o ovakvom obliku rada u srednjim školama na području Brčko distrikta, međutim, ona nije primjenjena.

„U odluci je bilo definirano se da ravnatelji škola pripreme za realizaciju, ali je model kompleksan, nije tako jednostavan za primjenu i zbilja treba vremena za simulaciju i provodivost da bi bio u funkciji“, pojasnila je Krezić.

Prema njenim riječima, Pedagoška institucija nije dobila upute za rad na bilo kakvom modelu za osnovne škole.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Nakon skoro 30 godina, snima se nastavak Žikine dinastije

Radio Brčko

Za nastavnike tokom proljetnog raspusta organizovana četiri stručna seminira

Sanita Jerković Ibrahimović

У току низ активности Педагошке институције у Брчком

Миљана Ђурђевић