RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Razgovarano o prioritetima u radu nove vlasti Brčko distrikta

Zastupnici u brčanskom Parlamentu iz sva tri naroda, koji bi prema trenutnim izbornim rezultatima trebalo da čine vladajuću većinu, prije tri dana su održali zajednički sastanak na kom su usaglašeni dalji koraci koji će predhoditi prvoj zvaničnoj sjednici skupštine u novom sazivu.

Prvi zadatak je izraditi zajedničku platformu koja će biti odraz jedinstvenih ciljeva u svim oblastima života, a u smijeru daljeg prosperiteta Distrikta.

Siniša Golić

„Ovo podrazumijeva, ponajprije, završetak projekata kao što su gradski stadion, bazeni i multifunkcionalna dvorana. Potom, u oblasti vodosnadbijevanja okončati glavni transportni cjevovod i priključke na isti, te učiniti sve da brčanska privreda što lakše, prevaziđe posljedice pandemije“, rekao je član većine, predsjednik PDP-a, Siniša Golić.

Prioritet prioriteta u samoj platformi bi trebalo da bude početak rada Kancelarije za prevenciju korupcije, kvalitetna i suštinska reorganizacija javne uprave, te usvajanje Zakona o sukobu interesa u Distriktu.

„Već na prvom ili drugom redovnom zasjedanju u novom sazivu, trebalo bi riješiti pitanje funkcionisanja Kancelarije za prevenciju korupcije, te usvojiti vrlo važan Zakon o sukobu interesa, koji će takođe u nekim svojim odredbama biti revolucionaran jer, primjerice, predviđa i formiranje zasebnog tijela koje će se, u suštinskom smislu, baviti sprečavanjem sukoba interesa“, naglasio je Golić.

Ova platforma bi trebala biti usvojena na sastanku parlamentarne većine, najvjerovatnije iduće sedmice, a tek nakon toga će se razgovarati o personalnim rješenjima za poziciju gradonačelnika odnosno predsjednika Skupštine Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Koronavirus u Brčkom: U bolničkom smještaju 15 pacijenata od kojih pet sa teškom kliničkom slikom

Radio Brčko

U Brčkom danas registrovana dva nova slučaja virusa korona

Radio Brčko

Proglašeni najbolji sportisti Distrikta za prošlu godinu (Foto)

Admir Kadrić