BiH

Promet industrije BiH u oktobru manji za 4,3 odsto

Ukupan desezonirani promet industrije u BiH u oktobru manji je za 4,3 odsto nego u septembru, podaci su Agencije za statistiku BiH.
U istom periodu na domaćem tržištu zabilježen je pad za 1,8 odsto, a na stranom za 6,1 odsto.

Ukupan promet industrije u BiH, kalendarski prilagođen, u oktobru veći je za 11,9 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Na domaćem tržištu u istom periodu zabilježen je rast za 7,7 odsto, a na stranom za 15,2 odsto.

Ukupan promet netrajnih proizvoda za široku potrošnju u oktobru veći je za 2,9 odsto u odnosu na septembar, kapitalnih proizvoda za 2,1 odsto, dok je promet trajnih proizvoda za široku potrošnju manji za pet odsto, intermedijarnih proizvoda za 7,8 odsto, a energije za 15 odsto.

U oktobru je, u poređenju sa istim mjesecom lani, ukupan promet kapitalnih proizvoda veći za 27,6 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 25,3 odsto, intermedijarnih proizvoda za 10 odsto, dok je promet energije manji za 10 odsto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,9 odsto.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!