BiH

УИО БИХ у сарадњи с МУП-ом ТК одузела робу у вриједности од 206.000 КМ

Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ одузели су у одвојеним акцијама на неколико локација, уз сарадњу са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Тузланског кантона, већу количину скупоцјених вина, дувана и текстила у вриједности од око 206.000 КМ.

У складу са инструкцијама Тужилаштва БиХ и наредбе Суда БиХ извршен је претрес пословних просторија правног лица које се бавило продајом алкохолних пића, те том приликом пронађена је 631 боца скупоцјених вина без акцизних маркица, као и документација о недозвољеном пословању, саопштено је из УИО.

На основу расположивих информација о нерегуларностима у пословању одређених физичких лица, извршена је провјера промета и поријекла роба на двије локације и том приликом пронађена је већа количина, то јесте 2.124 комада, робе страног поријекла, за коју није постојала законом прописана документација, као што су тренерке, дуксерице и слично.

Такође, службеници Регионалног центра Тузла у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Тузланског кантона и Полицијске управе Градачац пронашли су код два физичка лица већу количину дувана, који нису били обиљежени на законом прописани начин, а укупна количина одузетог ситно резаног дувана је 190 килограма.

Према прелиминарној процјени, укупна тржишна вриједност привремено одузете робе износи око 206.000 КМ.

За утврђене незаконитости, против починилаца биће спроведени поступци у складу са важећим прекршајним законодавством.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и анонимни, а грађани могу и на вајбер број 065 355 155 послати фотографију и локацију гђе се нелегално продају цигарете и дуван.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!