RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Prosvjetna radnica iz BiH dobitnica prestižne nagrade Global Teacher Award

Amra Imširagić dobitnica je prestižne nagrade Global Teacher Award, koju dodjeljuje AKS Education Awards iz Indije za 2021. godinu za najbolje prosvjetne radnike.

Za nagradu je nominovano 110 nastavnika iz svih zemalja svijeta.

Imširagić je zaposlena u Javnoj ustanovi Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja.

“Bilo je neophodno ispuniti 27 kriterija gdje morate dokazati vaš angažman i u nastavnom i u vannastavnom sadržaju”, kazala je.

Autorica je prvih knjiga za učenike oštećenog sluha na dvoručnoj abecedi, mnogih priručnika za nastavnike za rad s učenicima s posebnim potrebama. Autorica je 50 naučnih radova iz oblasti rada s djecom s posebnim potrebama te 30 stručnih radova.

Izvor: www.klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Održana promocija knjige “Ruže u srcu” autorice Amre Imširagić

Sandra Živković

U Brčkom promocija zbirke pjesama “Ruže u srcu” autorke Amre Imširagić

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!