RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

РС: Влада ће за помоћ превозницима издвојити 2,3 милиона КМ

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће Влада већ данас радити на доношењу уредбе о помоћи превозницима у Српској за превазилажење потешкоћа у пословања насталих због пандемије вируса корона и да ће за те намјене издвојити 2,3 милиона КМ.

Вишковић је рекао новинарима у Бањалуци да ће се та уредба односити на период од августа до децембра 2020. године, а да ће превозници имати рок од 30 дана да конкуришу за ова средства.

Говорећи о помоћи Владе Републике Српске која је раније најављена за област угоститељства и туристичке раднике, Вишковић је рекао да се за ту помоћ пријавило 169 привредних субјеката, од којих 99 испуњава услове.

– Тренутно се врше провјере у Пореској управи Српске, а након тога до краја идуће седмице кренућемо са исплатом средстава – рекао је премијер Српске.

Вишковић је подсјетио да је Влада Српске за шест мјесеци продужила могућност кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима.

Он је рекао да Влада Републике Српске припрема и доношење уредбе у вези са запошљавањем демобилисаних бораца кроз самозапошљавање и помоћ привредницима који запосле демобилисане борце, кроз порезе и доприносе.

Коментаришући чињеницу да је истекао рок за писмо намјере за аранжман БиХ са ММФ-ом, Вишковић је поновио да је став Републике Српске више него јасан – уколико има разумијевања у ММФ-у да се разговара о питањима о којима је Република Српска дала своје примједбе, Српска је “за”.

Извор: РТРС

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Udruženje logističara i prevoznici traže hitno rješavanje problema teretnog saobraćaja preko mosta Brčko-Gunja

Radio Brčko

Словенија: Транзит без ограничења до 15. августа, привредници и превозници морају да се вакцинишу

Radio Brčko

Превозници из РС-а данас одржавају мирне протесте у Бањалуци

Radio Brčko