RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Udruženje logističara i prevoznici traže hitno rješavanje problema teretnog saobraćaja preko mosta Brčko-Gunja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Udruženje logističara Brčko distrikta “Trans Logistic”, zajedno s predstavnicima prevozničkih firmi, predalo je potpisanu peticiju Vladi Brčko distrikta kojom se traži hitno rješavanje problema teretnog saobraćaja preko mosta Brčko-Gunja.

“Peticiju su potpisala 34 prevoznika koji raspolažu s čak 168 kamiona, a u želji da sanacija postojećeg mosta i njegovog osposobljavanja za teretni saobraćaj bude što prije. Naša zajednička molba u cilju javnog interesa jeste hitno pokretanje sanacije mosta i uspostavljanje kriterijuma potrebnih za nesmetano odvijanje teretnog saobraćaja i nosivosti do 40 tona, uz postavljanje privremenog pontonskog mosta do realizovanja konačnog rješenja za odvijanje teretnog saobraćaja”, poručili su iz Udruženju logističara Brčko distrikta ‘Trans Logistic’.

Obustavljanjem teretnog saobraćaja preko mosta, Brčko ostaje potpuno logistički marginalizovano što dovodi do drastičnog smanjenja prihoda od terminala koji je Brčkom u 2018. godini donio 1.236.000 maraka bez uračunatog PDV-a, upozorili su prevoznici.

Iako su napori Vlade i resornog Odjeljenja o ovoj problematici značajni te je upućen nalog gradonačelniku Brčko distrikta za privremeno suspendovanje naknada za inspekcijski nadzor, o čemu bi trebalo da se odluči kroz nekoliko dana, potrebno je još mnogo više rada kako bi posljedice rekonstrukcije mosta za privrednike i prevoznike bile minimalne, istakli su iz Udruženja logističara.

Izvor: FENA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Do daljnjeg potpuna obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta Brčko – Gunja

Radio Brčko

Brčko: Alternativno za promet teretnih vozila osposobiti željeznički most

Admir Kadrić

Alternativno rješenje: Između Brčkog i Gunje postaviti pontonski most

Admir Kadrić