RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Сарајево: Савјет министара БиХ сутра о смањењу царинских стопа

Савјет министара требало би сутра да разматра приједлог одлуке о привременој суспензији и привременом смањењу царинских стопа код увоза одређене робе до 31. децембра идуће године.

Министарство спољне трговине и економских односа предложило је на дневни ред сутрашње сједнице ову, као и одлуке о допуни одлуке о отварању привремених тарифних квота при увозу минералних ђубрива, те о квалитету течних нафтних горива, саопштено је из Савјета министара.

На дневном реду наћи ће се и приједлози одлука о допуни одлуке о отварању привремених тарифних квота при увозу минералних ђубрива, те о квалитету течних нафтних горива, саопштено је из Савјета министара.

У другом кругу гласања, на дневном реду је нацрт основа за вођење преговора ради закључивања споразума између БиХ и Хрватске о изградњи гасовода “Јужна интерконекција БиХ и Хрватске” и нацрт основа за вођење преговора ради закључивања споразума између БиХ и Србије о изградњи гасовода “Нова источна интерконекција БиХ и Србије”.

Савјет министара требало би да разматра и Нацрт споразума о зајму /други пројект подршке запошљавању/ између БиХ и Међународне банке за обнову и развој, чији је предлагач Министарство финансија и трезора.

На приједлог истог министарства, на дневном реду је и Нацрт споразума о финансирању годишњег акцијског програма за БиХ за 2021. годину између ЕУ, коју представља Европска комисија, и БиХ, коју представља Дирекција за европске интеграције Савјета министара.

На дневном реду су и нацрти закона о спољним пословима БиХ, о склапању и извршавању међународних уговора, о слободи приступа информацијама на нивоу институција БиХ и о измјенама и допунама Закона о служби у Оружаним снагама БиХ.

На приједлог Министарства финансија требало би да буде размотрена и Иницијативу за вођење преговора ради закључивања Споразума о зајму /Регионални програм интегрисаног развоја коридора ријеке Саве и Дрине/ између БиХ и Међународне банке за обнову и развој.

Приједлог програма јавних инвестиција/развојно-инвестицијског програма институција БиХ 2023-2025. године и Приједлог одлуке о висини накнаде коју плаћа оператор ваздухопловства по превезеном путнику и тони превезене робе/терета у одласку са аеродрома у БиХ такођу су међу темема наредне сједнице.

На приједлог Министарства безбједности требало би да се разматра правилник о измјенама и допунама Правилника о провођењу Закона о спречавању прања новца и финансирања терористичких активности.

На дневном реду је и Информација о одржаним консултацијама са Европском комисијом у вези са доношењем Одлуке Савјета министара о привременој забрани извоза одређених шумских дрвних сортимената, огревног дрвета и производа од дрвета, те Информација о времену чекања превозника на граничним прелазима и проблематици ограничења дана боравка возача и возног особља у подручју ЕУ.

Именовања и истек мандата у институцијама БиХ такође ће бити једна од тема сједнице.

Сједница је заказана са почетком у 13.00 часова у Згради заједничких институција БиХ.

срна

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Заказана сједница Комисије за припрему избора Савјета министара

Radio Brčko

Konaković i Bilstrom o iznajmljivanju zatvorskih kapaciteta BiH

Radio Brčko

U BiH potpisan Plan saradnje sa Asocijacijom vojnodiplomatskih predstavnika

Radio Brčko