Brčko

Brčko: Pokretni mamograf stiže u utorak

Članice Udruženja “Brčansko srce” će, u saradnji sa Udruženjem „Think Pink – Zajedno smo jedno“, realizovati projekat „Dani zdravlja“ u sklopu kojeg, u utorak 09.4.2019. godine u 11 časova, dolazi pokretni mamograf.

Pokretni mamograf će biti parkiran na parkingu JP “Putevi Brčko”. Parking mjesta za pokretni mamograf, Udruženje je dobilo besplatno na korištenje od JP “Putevi Brčko”.

Projekat „Dani zdravlja“ organizuje i realizuje „Brčansko srce“ Brčko u partnerstvu sa udruženjem „Think Pink – Zajedno smo jedno“ i još 20 nevladinih organizacija iz Bosne i Hercegovine u sklopu nacionalne „Think Pink Mreže“.

Utorak i srijeda će se obavljati besplatni mamografski pregledi za ukupno 100 žena.

Ovu humanitarnu aktivnost će podržati i JZU Brčko.

Foto: Otisak

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button