RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

SIPA istražuje navodne malverzacije prilikom zapošljavanja u Centralnoj banci BiH

“Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu postupaju po zaprimljenoj krivičnoj prijavi koja se odnosi na navodne nezakonitosti u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine prilikom provođenja konkursne procedure po javnom oglasu za poziciju rukovodilac odjeljenja za sisteme bezbjednosti”, rečeno je iz SIPA-e.

Kako nam je objašnjeno, po okončanju mjera i radnji iz nadležnosti Državne agencije za istrage i zaštitu, policijski službenici će sačiniti odgovarajući izvještaj i isti na ocjenu dostaviti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Nezvanično, prijavu je podnio jedan od uposlenika Centralne banke BiH.

SIPA je i u prethodnim godinama imala posla u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine.

Godine 2015. Državna agencija za istrage i zaštitu podnijela je krivične prijave protiv 32 uposlenika Centralne banke BiH. Slučaj je to radnika Nedžada Bajraktarevića koji je godinu dana kasnije osuđen na 10 godina zatvora uz obavezu vraćanja ukradenog novca Centralnoj banci u iznosu od 600.000 KM.

Izvor: Klix
Foto: www.istinito.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

СИПА у Зворнику проводи акцију против кријумчарењa миграната

Radio Brčko

Одузето око 60 кг злата и сребра вриједности око 3,5 милиона КМ

Radio Brčko

Pripadnici SIPA-e oduzeli 46 kilograma vojnog eksploziva

Radio Brčko