RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Srbija podmirila potrebe Mostara za PCR testiranjem do kraja godine

Dom zdravlja Mostar primio je danas donaciju Vlade Srbije koja uključuje 60.000 univerzalnih transportnih medija s dva brisa za PCR testiranje na koronavirus.

Transportni mediji koji su stigli u Mostar predstavljaju neizostavnu komponentu u svim protokolima za testiranje na covid i sastoje se iz epruvete i dva brisa za uzorkovanje.

Zahvaljujući ovoj donaciji, usluge koje pruža Dom zdravlja Mostar bit će dostupnije i efikasnije, a građanima će testiranje biti dostupno na više lokacija, pa čak i na kućnim adresama onih koji su stariji i ugroženi, priopćeno je iz Grada Mostara.

Imajući u vidu da je potrošnja u Mostara u prosjeku četiri i pol tisuće transportnih medija mjesečno, donirana količina bit će dovoljna za testiranje do kraja godine.

Iz Vlade Srbije ističu kako će donacija pomoći Mostaru da se što uspješnije izbori s pandemijom u predstojećem razdoblju.

Iz Gradske uprave Mostara navode kako se suradnja s Vladom Republike Srbije intenzivirala nakon
posjeta premijerke Ane Brnabić 21. listopada prošle godine.

Brnabić je tada posjetila srpsku zajednicu u Mostaru, a istom prilikom predsjednica Vlade Srbije sastala se s potpredsjednikom Skupštine Grada Mostara Veliborom Milivojevićem i gradonačelnikom Mariom Kordićem, s kojima je ova donacija dogovorena i na koncu uspješno realizirana.

Grad Mostar, na čelu s gradonačelnikom Mariom Kordićem, zahvalio je Vladi Srbije i predsjednici Vlade Ani Brnabić na ovoj značajnoj donaciji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U BiH stižu vakcine iz SAD-a, pola miliona doza Moderne i 168 hiljada J&J

Radio Brčko

Britanska mutacija koronavirusa stigla u Srbiju

Radio Brčko

Prezentovano komandno vozilo, donacija američke Ambasade