BiH

Tegeltija – Nelson: Važna saradnja svih nivoa vlasti u BiH kako bi se ubrzao oporavak zemlje

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija tokom današnjeg sastanka u Sarajevu sa ambasadorom SAD u BiH Erikom Nelsonom ukazao je na važnost saradnje svih nivoa vlasti u BiH kako bi se sačuvali ljudski životi i riješila zdravstvena i humanitarna kriza izazvana pandemijom virusa korona, te ubrzao ekonomski oporavak zemlje.

Tegeltija je istakao da je novonastala situacija u zemlji značajno uticala na dinamiku realizacije prethodno definisanih prioriteta Savjeta ministara koji se odnose na nastavak provođenja reformi i evropski put BiH, naglasivši da Savjet ministara ulaže maksimalne napore u realizaciji preuzetih obaveza.

Tokom razgovora, sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim problemima u vezi sa migrantskom krizom i trgovinom ljudima, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Sagovornici su zajednički ocijenili da BiH ne može sama da riješi problem migrantske krize, te ukazali na potrebu veće koordinacije svih nivoa vlasti u BiH, ali i saradnje sa zemljama Evropske unije.

Foto: https://visoko.co.ba/Arhiva

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button