RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Требиње: Лажни радник “Водовода” од старице (85) украо 12.000 марака

Непознати преварант, који се лажно се представио као радник “Водовода”, у Билећи опљачкао старицу (85) и из стана јој украо 2.000 евра и 8.000 марака.

Мушкарац, који је старици био непознат, представио се да је радник “Водовода” и да мора преконтролисати водоводну мрежу у стану, па је на тај начин дошао и до новца и украо га, да би старица тек након његовог одласка примијетила да је опљачкана и све пријавила полицији.

Из Полицијске управе Требиње су саопштили да је у току расвјетљавање кривичног дјела тешка крађа и поново апеловали на становнике источне Херцеговине да не насједају на лажна представљања.

Подсјећамо, почетком фебруара је у Билећи на сличан начин преварена још једна старица, којој се такође непознато лице представило да је социјални радник и том приликом јој украо 170 марака. Средином фебруара су два непозната починиоца преварила и једног старијег човјека у Требињу и украли му 3.000 КМ на начин што су се представили да су из Србије и Канаде и да желе видјети како изгледа конвертибилна марка, уз обећање да ће му за то дати награду, а онда му узели сав новац.

И ранијих година су на подручју Херцеговине „оперисали“ разноразни лажни хуманитарни радници, трговачки путници и различити службеници, а њихове жртве су по правилу увијек били старији људи, због чега у полицији апелују нарочито на ову популацију да буду опрезни код оваквих сусрета и понуда.

Извор: www.nezavisne.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Muškarca iz Višegrada lopovi putem “Facebooka” oštetili za 1.200 KM

Radio Brčko

Hrvatska: Dvije žene na prevaru od muškarca (87) ukrale oko 12.500 KM

Radio Brčko

Japanac bio u vezi sa čak 35 žena istrovremeno kako bi dobijao poklone za lažne rođendane

Radio Brčko