RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Додик: У БиХ нема јединственог става о НАТО-у

Предсједавајући Предсједништва БиХ Додик рекао је данас да у БиХ нема одлуке о НАТО-у јер не постоји јединствен став – Република Српска је јасно рекла да неће у Сјевероатлантски савез, док Хрвати и Бошњаци то желе.

Додик је нагласио да је апсурдна ситуација да амерички предсједник Доналд Трамп упорно говори против НАТО-а, док амерички званичници када дођу на ове просторе врше притисак да се уђе у ту алијансу, као и када британске дипломате говоре – идите у ЕУ, а Британија из ње излази.

“Као и Србија, још се опорављамо од НАТО бомбардовања. Перцепија наших људи је да су то људи који су дошли да нас побију. Како ми одједном да прихватимо ту врсту приче? Наравно, у неком рационалном смислу, то је огроман савез и не би требали да будете против њих или да се склоните из видокруга”, рекао је Додик за Телевизију “Пинк”.

Према његовим ријечима, Срби не желе НАТО границу на Дрини.

Он је навео да нека врста сарадње Србије и БиХ са НАТО-ом постоји у оквиру Партнерства за мир, али да то очигледно њима није довољно јер су Хрватска и Турска у НАТО-у и за Бошњаке и Хрвате је разумљиво да желе у тај савез.

Додик је поновио да је Народна скуштина Републике Српске донијела резолуцију којом се изјаснила о том питању и да позиција Српске о НАТО-у остаје непромијењена.

Извор: СРНА

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U BiH 93,8 odsto žena samostalno obavlja sve kućne poslove

Radio Brčko

BiH: Počinje anketiranje domaćinstava

Radio Brčko

BiH: Dva tima za zaštitu i spašavanje spremna da krenu za Hrvatsku

Radio Brčko