RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Tri radnika, koja su najviše koristili bicikl, nagrađena sa 400 maraka

Nagrade u vidu vaučera u vrijednosti od 400 KM, koje će moći utrošti za kupovinu novog bicikla ili dodatne opreme, osvojila su tri radnika koja su, prema evidenciji Komisije, najviše koristila bicikl, dok će ostali radnici koji su učestvovali u ovom takmičenju biti nagrađeni iznosom od 100 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nagrade zaposlenima uručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je istakao da je cilj ove ideje rad na uspostavljanju potpuno drugačije kulture saobraćaja u gradu.

“Možda je ovo mala stimulacija, ali mnogo važnija je njena suština, a to je da su nagrađeni radnici koji su u proteklom periodu u svoju svakodnevicu uveli nove navike, ali i svojim primjerom promovisali drugačiju kulturu saobraćaja, zdrav život i zaštitu životne sredine kroz smanjenje upotrebe motornih vozila”, poručio je Stanivuković.

On je rekao da bi i druge javne institucije i javna preduzeća trebalo da slijede ovakav primjer.

“U namjeri da se promoviše upotreba bicikala kao prevoznog sredstva postavljeni su držači za bicikle na više gradskih lokacija, a u narednom periodu u planu je izgradnja biciklističkih staza u dužini od deset kilometara”, istakao je gradonačelnik.

Stanivuković je dodao da se pored podsticanja korištenja bicikala kao prevoznog sredstva, određene kategorije građana stimulišu i za upotrebu javnog prevoza kroz olakšice i povoljnije karte za javni prevoz.

Jedan od nagrađenih radnika je i Nenad Gutić, zaposlen u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, koji je istakao da je ovo možda i najljepša nagrada koju je dobio tokom svog radnog vijeka, jer kako je rekao uživa u vožnji bicikla, koji je je po njegovom mišljenju jedan od najkorisnijih izuma na svijetu.

On je zahvalio na nagradi i pozvao svoje kolege da slijede njegov primjer.

Prošle godine, gradska administracija je pronašla modalitet da nagradi radnike koji su za dolazak na posao koristili bicikle.

S tim u vezi, Komisija, koju su činili predstavnici Sindikata i poslodavca, je u saradnji sa rukovodiocima organizacionih jedinica vodila evidenciju o učestalosti dolazaka na posao biciklom, na osnovu koje su nagrađena tri radnika sa najvećim brojem dolazaka.

Izvor: ALEKSANDAR ČAVIĆ, https://mondo.ba/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Hercegovačka firma radnicima isplatila po 1.000 KM bonusa

Radio Brčko

Brčko: Obaveznih pet dana praznika i za uposlene u realnom sektoru

Admir Kadrić

Радници ГРАС-а јутрос ступили у штрајк глађу због неисплаћених плата

Radio Brčko