RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

U akciji “Zadruga” uhapšeno 15 osoba zbog organizovanog kriminala

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, u okviru akcije “Zadruga”, uhapsili su 15 lica zbog krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Nakon kriminalističke obrade, dvije osobe puštene su na slobodu, dok će ostalih 13 biti predato u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Vlasnici Agencije za posredovanje pri zapošljavanju “Eslider” i “Liding” Enisa i Sanel Đalić osumnjičeni su da su od 2010. do ove godine organizovali kriminalnu grupu koja je potpisivanjem fiktivnih ugovora o zaposlenju redovnih studenata i đaka “oprala” više desetina miliona KM.

Neki od članova grupe su Hasan Lojo, Husein Borišić, Adnan Karahasan, Saliha Dervišević, Senad Biberović, Igor Mišić, Nihad Bilić, Hadis Kustura, Ali Kadrić, Ramiz Duraković, Milan Bralović.

Juče su izvršeni pretresi na 14 lokacija na području Kantona Sarajevo i to 12 prostorija pravnih lica, pet stanova, šest automobila i 19 osoba.

Izuzeta je obimna dokumentacija koja će poslužiti u daljem krivičnom postupku.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je istražne radnje u ovom predmetu sprovodilo u koordinaciji sa MUP-om, finansijsko-obavještajnim odjeljenjem Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, inspektorima Poreske uprave Federacije BiH, te uz asistenciju Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

Izvor: http://www.srna.rs/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.