BiH

У породици Симић у Бијељини рођено десето дијете

У породици Симић у Бијељини рођено је десето дијете, дјевојчица која има три брата и шест сестара, рекла је Срни шеф градског Одсјека за матичне послове Драгана Љубојевић.

Она каже да је дјевојчица рођена 24. новембра, на православни празник Мратиндан и највјероватније ће се звати Мартина.

“Родитељи десеторо дјеце Драгана и Славко Симић немају стално запослење, отац издржава породицу од повремених послова, а Градска управа Бијељине им је прије неколико година помогла да изграде кућу у насељу Обарска”, навела је Љубојевићева.

Према њеним ријечима, у овом насељу је и вишечлана породица која је у овој години добила осмо дијете.

Љубојевићева каже да су у матичне књиге рођених у Бијељини за 10 мјесеци ове године уписане 983 бебе – 459 дјевојчица и 524 дјечака.

“У Бијељини је рођено 848 дјеце, а 135 беба рођено је у иностранству и уписано у матичне књиге града по мјесту пребивалишта једног или оба родитеља”, каже она.

Љубојевићева наводи да је број уписаних у матичну евиденцију мањи него у истом периоду прошле године, када је у Бијељини рођено 880 дјеце, а извршен је упис 154 бебе које су рођене у иностранству.

Она је рекла да су најпопуларнија имена ове године за дјевојчице Софија и Милица, а за дјечаке Стефан и Никола.

Оно по чему се ова година разликује од претходних је епидемија вируса корона, а Бијељина и у овој тешкој ситуацији има охрабрујуће податке да су у ковид болници мајке позитивне на корону родиле 10 беба. Десета дјевојчица рођена је јуче.

Насловна фотографија преузета са странице: https://www.klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button