Brčko

Formiran srpski blok za parlamentarnu većinu u Distriktu

Tokom minulog dana, svoje potpise na formiranje „srpskog bloka“ stranaka koji će činiti parlamentarnu većinu u brčanskoj Skupštini, stavili su predstavnici pet stranaka i to SNSD-a, PDP-a, Ujedinjene Srpske, te SDS-a i DNS-a.

„Ovjerom Sporazuma i našim potpisima formirali smo čvrst blok srpskih stranaka koji će imati zadatak da, unutar pozicije, djeluje što je moguće kvalitetnije, te u interesu prosperiteta ovog područja“, rekao je predsjednik brčanskog SNSD-a, Đorđe Kojić.

Ovaj blok čini, prema trenutnim rezultatima, deset zastupnika, a kako se očekuje koaliraće sa blokom bošnjačkih partija koje predvodi SDA, a čine ga SBiH i SDP, te sa HDZ-om, kao jedinom strankom iz reda Hrvata, koja je do ovog momenta prešla izborni prag.

Zvanični razgovori onih koji bi trebali činiti brčansku poziciju oko čelnih mjesta u Distriktu, biće upriličeni danas u kasnim popodnevnim satima.

Inače, na dosad prebrojane glasove, trebaće dodati i one koji tek treba da se broje u Sarajevu, a pristigli su iz inostranstva, odnosno, volja birača je iskazana posredstvom mobilnih i kovid timova tj. putem nepotvrđenih glasačkih listića.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button