RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

У Србију забрањен увоз млијека из Градачца

У Србију је од јутрос забрањен увоз млијека “Пилос”, производа мљекаре “МИ 99” из Градачца из БиХ због неодговарајућег квалитета и јер састав млијека не одговара наводима из декларације, изјавио је министар пољопривреде Србије Бранислав Недимовић.

Недимовић је рекао да ће млијеко и сви млијечни производи те комапније бити повучени из продаје у Србији.

“Од данас то млеко не може више да уђе у Србији, а оно које је већ у Србији, ставиће се ван употребе, односно забрана продаје не само за млеко, него и за све млечне производе који потичу из те млекаре”, рекао је Недимовић за ТВ “Прва”.

Он је навео да је лабораторијским анализама утвђено да производ не одговара квалитету и забрањен је увоз.

“Они су озбиљан извозник млека у Србију. Налазе се најчешће у великим трговинским ланцима. Видели сте неки дан је била прича о млеку у Лидлу. Мислим да га има у Меркатору и неким другим местима“, рекао је Недимовић.

Он је навео да држава Србија, водећи рачуна о својој националној прехрамбеној сигурности, има алате како то да ради.

“Наше лабораторије су утврдиле да то не одговара ономе што пише на декларацији, нарочито у погледу млечних масти. Не 2,8 процената млечне масти, него далеко испод тога”, рекао је Недимовић.

Он је додао да осим нетачног навођења процената масноће, у том млијеку не постоји ништа што је штетно по здравље.

Он је напоменуо да је прије неки дан дошла једна “шаржа” нечег што је била само нека бијела вода, умјесто млијека.

“Да ли је дошло до грешке код њих у производњи, ја не улазим у то. Они морају да испоручују млеко онако како пише”, рекао је Недимовић.

Он је додао да је Србија направила лабораторију за безбједност хране у Батајници, код Београда, која није постојала 20 година, те да 99 одсто робе може да се контролише.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Њемачка скида Србију са листе високоризичних земаља

Radio Brčko

За систем надзора се у Србији пријавило већ око 4.500 људи

Radio Brčko

Iranci namjeravaju zakonski zabraniti posjedovanje pasa i mačaka

Radio Brčko