RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Đoković potvrdio da će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković potvrdio je da će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

S velikim ponosom se pakujem za Tokio i pridružujem našoj reprezentaciji u borbi za najsjajnija odličja na Olimpijskim borilištima. Za mene je igra za Srbiju uvek bila posebna radost i motivacija i daću sve od sebe da nas sve obradujem! Idemo“, napisao je Novak.

Đoković je ove godine trijumfovao na Australijan Openu, Rolan Garosu i Vimbldonu. Posle trijumfa u Londonu izjavio je da se dvoumi da li da učestvuje na Olimpijskim igrama, s obzirom na brojne restrikcije u Tokiju.

U četvrtak uveče je, ipak, potvrdio da će biti deo srpskog tima.

To znači da će se ove godine boriti za ‘zlatni slem’, koji podrazumeva sva četiri grend slema i zlato na Olimpijskim igrama.

Đoković je najveći uspeh na olimpijskim turnirma ostvario 2008. godine, kada je osvojio bronzu.

Teniski turnir u Tokiju počinje 24. jula. Podsećamo, Rafael Nadal i Rodžer Federer neće učestvovati na ovim Igrama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ђоковић данас тестиран на вирус корона и чека резулате

Radio Brčko

Australian Open/ Odbijeni svi zahtjevi Novaka Đokovića

Radio Brčko

Olimpijske igre u Tokiju: Broj gledalaca po svakom takmičenju ograničen na 10.000

Radio Brčko