BiH

Udaljeno 27 stranaca koji su ilegalno boravili na teritoriji BiH

Služba za poslove sa strancima je nakon provedenog postupka readmisije udaljila 27 stranih državljana koji su ilegalno boravili na teritoriji BiH.

“Predmetnim licima prethodno su izrečene mjere protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar. Među udaljenima je 14 državljana Pakistana, sedam državljana Bangladeša, tri državljana Avganistana i tri državljana Turske”, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Operativnim radom inspektora za strance utvrđeno je da su strani državljani prije dolaska na teritoriju BiH boravili u Srbiji.

“S obzirom na navedeno, a u skladu sa odredbama Sporazuma o readmisiji, utvrđena je obaveza prihvata od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, te su lica vraćena u Srbiju”, navedeno je u saopštenju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button