RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Uhapšeno sedam osoba koje su krijumčarile kokain sa područja EU na teritoriju BiH

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, u saradnji sa MUP-om Unsko-sanskog kantona, uhapsili su jutros sedam lica osumnjičenih da su krijumčarila kokain sa područja EU na teritoriju BiH, a zatim vršila dalju distribuciju na BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Riječ je o akciji kodnog naziva “Argentina”, koja je realizovana s ciljem suzbijanja neovlaštenog međunarodnog prometa kokaina.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina droge, kao i dokazi o izvršenju krivičnog djela.

Osumnjičena lica će u zakonskom roku biti predata pstupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Ova akcija rezultat je dobre i koordinisane saradnje između Tužilaštva BiH, MUP-a Republike Srpske i MUP-a Unsko-sanskog kantona, a sa ciljem procesuiranja lica osumnjičenih za teška krivična djela kojima se narušava bezbjednosna situacija i bezbjednost građana BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

BiH: Transparency International podnio tužbu protiv MUP-a Republike Srpske

Radio Brčko

U Srbiji uhapšeno 13 članova narko kartela, prošvercovali najmanje sedam tona kokaina

Radio Brčko

Коњица МУП-а Српске има новог члана: Има тек 12 дана, а већ плијени пажњу

Radio Brčko