RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Zenica: U naseljima udaljenim od izvora toplote nema grijanja

Iz “Grijanja” su kazali da su u utorak 13. oktobra završili sve pripremne radnje i zatražili od ArcelorMittala Zenica da od srijede 14. oktobra krenu sa sezonom grijanja.

“Isporuka toplotne energije počela je tek u noćnim satima s 15. na 16. oktobar, ali isporuka toplotne energije i cirkulacija u sistemu daljinskog grijanja nije adekvatna za zagrijavanje svih korisnika. Zbog toga trenutno nema isporuke toplotne energije u naseljima udaljenim od izvora toplote”, pojasnili su iz JP Grijanje Zenica.

Dodali su kako kontinuirano pokušavaju od ArcelorMittala Zenica dobiti informacije o stanju izvora toplotne energije i očekivanom terminu početka isporuke toplotne energije za sve potrošače.

Građane su zamolili za strpljenje uz obrazloženje da će računi za oktobar biti umanjeni za svaki dan negrijanja.

Izvor: https://www.klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Svjetski dan hrane – Nije dovoljno imati samo zdrav i dobar proizvod, danas kupci traže više

Radio Brčko

Zenica: Sve izraženiji deformiteti lokomotornog sistema kod učenika

Radio Brčko

Dvadesetogodišnja djevojka iz Zenice izvršila samoubistvo u svom stanu

Radio Brčko