RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

„Zlatni BAM“ za BBI banku za najveći rast finansiranja i depozita u 2019.

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo dobitnik je priznanja „Zlatni BAM“ za „Najveći procentualni rast finansiranja i depozita“ u 2019. godini. Ovo priznanje, na osnovu godišnjih izvještaja nezavisnih revizora, već osamnaest godina dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin „Banke i Biznis u BiH“.

Osim „Zlatnog BAM-a“, koji se dodjeljuje na osnovu godišnjih izvještaja, uredništvo i saradnici finansijsko-poslovnog magazina „Banke i Biznis u BiH“ dodjeljuje i određen broj posebnih Plaketa „Zlatni BAM“ za individualni i kolektivni rad na svestranom unapređenju rada banaka i ostvarivanju njihove kvalitetnije veze sa klijentima. Bosna Bank International je i u ovom segmentu dobitnica priznanja i to za „Ideju godine“ – besplatnu mobilnu aplikaciju „Card Guard“, koja pruža preventivnu zaštitu kartičnih transakcija.

Nagrade je u ime BBI d.d. na svečanosti održanoj 17.9.2020. g. u Sarajevu primio g. Emir Čehajić, član Uprave, koji se pri preuzimanju nagrada zahvalio svim klijentima BBI banke koji su BBI banci ukazali povjerenje, te dodao:

„Čestitam i svim našim zaposlenicima na uloženom trudu i radu koji su doveli do uspješnih poslovnih rezultata, kao i našim kolegama iz kompanije Bamcard s kojima smo zajedno razvili i implementirali mobilnu aplikaciju „Card Guard“ za preventivnu zaštitu i kontrolu nad svim kartičnim transakcijama. Aplikacija je vrlo inovativna i omogućava potpunu blokadu kartice ili ograničavanje na više načina rada kartice na POS terminalima, bankomatima i u e-commerce transakcijama“,  kazao je Čehajić na svečanosti pri preuzimanju nagrada.

Bosna Bank International ove godine obilježava 20 godina poslovanja u Bosni i Hercegovini, uz kontinuiranu posvećenost pružanju podrške bh. privredi i građanima BiH.

„Ova priznanja su za nas izuzetno značajna obzirom da predstavljaju potvrdu uspješnosti naše poslovne strategije u skladu s kojom svim našim klijentima nastojimo ponuditi vrhunski kvalitet usluge i olakšati poslovanje i svakodnevni život. Jedna smo od rijetkih banaka na tržištu BiH koja je ovu veličinu dostigla organskim rastom, što nam je omogućilo građenje jedinstvene korporativne kulture i sistema vrijednosti. Uspjesi BBI banke su utemeljeni na profesionalnom i predanom radu svih zaposlenika i predstavljaju motivirajući faktor da budemo još bolji. Naročito nas raduje jer smo priznanje dobili  i za rast depozita što je znak povjerenja koje građani i privrednici daju BBI banci. Upravo to povjerenje i odnos prema klijentima formirali su u javnosti percepciju da je BBI banka, jedna od najvećih banaka u BiH“,  izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

На подручју Кантона Сарајево украдено скоро 2,5 пута више возила него на територији РС-а

Radio Brčko

Potrošačke cijene u BiH u januaru zabilježile rast od 0,4 posto

Radio Brčko

Posjeta školaraca iz Srebrenice BBI banci u Sarajevu

Radio Brčko