Brčko

На ријеци Сави у Брчком сутра “Kарневал на води”

Савска регата сутра ће у Брчком запловити под називом “Kарневал на води”, а потврђен је долазак више од 100 пловила учесника из овог града, Бијељине и Орашја, потврдио је Срни портпарол регате, Амир Софтић.

Софтић је истакао да регату организује Наутички клуб, под покровитељством Владе и Скупштине дистрикта.

“На овај начин ћемо окупити велики број љубитеља наутике и ријеке Саве, те обиљежити крај љетње сезоне. Уједно ћемо одржати традицију по којој је Брчко познато, а то је Савска регата од Фицибајера до Рајевог села”, истакао је Софтић.

Он је навео да је окупљање бродића заказано од 10.00 часова на локалитету Фицибајер, да је у 10.40 часова предвиђено свечано отварање регате на којем ће се обратити предсједник Скупштине дистрикта Есед Kадрић и шеф владине Службе за туризам Александар Ђурић.

Софтић је рекао да је командант регате градоначелник Брчког Синиша Милић, али да због раније преузетих обавеза неће моћи да учествује у манифестацији, те да ће је отвореном прогласити Kадрић.

“Испловљавамо око 10.45 часова и крећемо према Рајевом селу, на 236. ријечни километар, одакле ћемо се, у послијеподневним часовима, спустити на Фицибајер, гдје ће на води бити организован забавни програм”, додао је Софтић.

Он је напоменуо да се програм регате завршава се у 21.30 часова и да ће бити обиљежен ватрометом.

“За обезбјеђење регате задужени су чланови Ронилачко-спасилачког клуба `Немо` и Пливачко-екстремног клуба `Атос-Сава`, као и владино Одјељење за јавну безбједност и Полиција Брчко дистрикта” рекао је Софтић.

Он је напоменуо да је Kлуб за организовање регате добио сагласност Штаба за заштиту и спасавање, те да ће бити одржана уз поштовање свих прописаних мјера заштите с циљем спречавања ширења заразе вирусом корона.

Фото: Архива Радио Брчко 2019.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button