RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Besplatni mamografski pregledi u Brčkom: Na daljne pretrage upućeno osam žena

Više od 100 žena, različite dobe skupine, iz Brčko distrikta, nedavno je pregledano putem mobilnog mamografa, od kojih je osam žena upućeno na daljne pretrage.

Ramiza Musić, predsjednica Udruženje oboljelih od malignih bolesti „Brčansko srce” Brčko distrikta BiH podsjetila je da se akcija organizira u suradnji s Udruženjem „Think Pink“ te da od suspektnih slučajeva još uvijek nije pronađen zloćudni tumor dojke. Podsjetila je i na to da je protekle godine registrirana jedna žena sa ovim oboljenjem, te da se nada da od preostalih sumnjivih slučajeva ove godine neće biti ni jedan. Osim toga, najavila je da će organizirati istu akciju na jesen, te da su završene prijave za program i da je ostalo mjesta za hitne slučajeve.

Osim akcije besplatne mamografije, “Brčansko srce” svake godine sudjeluje u humanitarnoj akciji „Trka za život“ u Sarajevu, no zbog pandemije ove godine, kao i prethodne, registracija građana će najvjerojatnije biti moguća on line po simboličnoj cijeni od 10 KM.  Prikupljeni novac bit će usmjeren upravo za akciju besplatnog mamografskog pregleda žena.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

“Brčansko srce” počelo sa registracijom učesnika za Trku/šetnju za ozdravljenje “Race for the Cure”

Mirsad Zahirović

Članice „Brčanskog srca“ posjetile pacijente na Odjeljenju onkologije

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Članice Udruge “Brčansko srce” obilježile Svjetski dan borbe protiv karcinoma

Gorana Antić