RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ambasador Indonezije u BiH boravio u posjeti Brčko distriktu

U zvaničnoj posjeti Brčko distriktu danas je boravio ambasador Republike Indonezije u BiH Njegova Ekselencija Roem Kono. U razgovoru sa zvaničnicima Brčko distrikta iskazana je mogućnost investiranja u ovu lokalnu  zajednicu.

Visoku delegaciju ambasade Indoneziije je primio gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić, sa saradnicima na sastanku gdje je razgovarano o uspostavljanja ekonomske saradnje između Brčko distrikta i Republike Indonezije i mogućnostima investicionih ulaganja u Brčko distrikt.

„Dogovoreno je da se Privredna komora Brčko distrikta uveže sa privrednicima iz Indoneziije i da ona bude domaćin jednog zajedničkog skupa naših i privrednika iz ove zemlje”, istakao je gradonačelnik Esed Kadrić.

Foto: Mirsad Arnautović

Osim o investicijama razgovarano je i o mogućnosti bratimljenja Brčko distrikta se jednim od gradova u Indoneziji kao i tehničkoj i stručnoj pomoći njihovih inžinjera u infrastrukturnim projektima na području distrikta prije svega kod izgradnje autoputeva.

Njegova Ekselencija ambasador Republike Indonezije u BiH Roem Kono je dodao da je njegova zemlja zainteresovana za unapređenje saradnje između Indonezije i Brčko distrikta te da se ta saradnja može ogledati kroz obrazovanje, infrastrukturu,kulturu, turizam i trgovinu te da su posebno zainteresovani za brčansku Luku.

Foto: Mirsad Arnautović

Ambasador Indonezije u BiH je naglasio da će ova ambasada na sebe preuzeti ulogu medijatora između privrednika iz ove zemlje i Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Govor gradonačelnika Brčkog Eseda Kadrića na svečanoj akademiji povodom 22. godišnjice Distrikta

Radio Brčko

Brčko: Gradonačelnik Kadrić čestitao Svjetski dan učitelja

Radio Brčko

Krizni stožer Brčko distrikta donio nove mjere

Sandra Živković
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!