RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Arhiv Brčko distrikta BiH predstavlja novu izložbu “Tragom brčanskih Jevreja”

Povodom 75. godišnjice od oslobađanja logora Auschwitz, Arhiv Brčko distrikta predstavlja izložbu „Tragom brčanskih Jevreja“, autorice Tamare Vijoglavin Mančić, koja će brčanskoj javnosti biti predstavljena 5. veljače 2020. godine.

Izložba je rezultat višegodišnjeg istraživačkog rada zaposlenika Arhiva Brčko distrikta BiH i predstavlja doprinos izučavanju lokalne povijesti naše sredine. Na postavljenoj izložbi bit će riječ o brčanskim Jevrejima/Židovima, čiji su životi stravično okončani u prosincu 1941. godine. Ovo je prilika da se sazna više o njihovim životima, da ih se pamti kao nekadašnje sugrađane, a ne samo kao žrtve strašnog zločina.

Izložba „Tragom brčanskih Jevreja“ bit će upriličena u Izložbenom salonu Gradske vijećnice u Brčkom, 05.02.2020. godine u 12:00.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Izložba “Bolni krik Brčkog” još jedan dokaz stradanja nesrpskih civila u gradu

Admir Kadrić

Brčko: “Neolit” organizovao izložbu za učenike Ekonomske škole

Anđelka Đurić

Sarajevo: Peto izdanje ‘Golf-Festa’ okupilo vlasnike automobila marke ‘golf’ iz BiH i zemalja okruženja

Vladimir Matijević