RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Otvorena izložba povodom Dana nezavisnosti BiH

U okviru obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine jučer je u centru Brčkog položeno cvijeće na spomen obilježja borcima Armije Republike BIH i HVO-a, te u zgradi Islahijeta otvorena izložba pod nazivom „Alija Izetbegović između Istoka i Zapada“.

Izložba fotografija pod nazivom “Alija Izetbegović između Istoka i Zapada“ na preko 30 panoa predstavlja politički, diplomatski i privatni život Alije Izetbegovića, njegov lik i djelo.

„Ono što ovu izložbu čini posebno zanimljivom jeste to što su na njoj izloženi dokumenti i fotografije koje nisu poznate široj javnosti i ovo je prilika da se Alija Izetbegović upozna i kao humanista i mislilac“, istakao je, na otvorenju izložbe, Izet Šabotić, profesor na Filozofskom fakultetu u Tuzli.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić. On je naglasio da su sudbina Bosne i Hercegovine i sudbina Alije Izetbegovića blisko vezane, te da je u političkoj borbi Alije Izetbegovića mnogo postignuća bitnih za zemlju i narod.

Izložba će biti otvorena do 12. marta i dio je manifestacije obilježavanja Dana nezavisnosti BiH koju su ove godine u Brčkom zajedno organizirali Udruženje građana “Stećak“, BZK „Preporod“ Brčko, Udruženje demobilisanih boraca Armije RBiH i Udruženje dobitnika priznanja “Zlatni ljiljan“ Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Otvorena izložba slika naivnog slikarstva

Brčko: “Stećak” najavio obilježavanje Dana nezavisnosti BiH

Mirsad Arnautović

Brčko: “Neolit” organizovao izložbu za učenike Ekonomske škole

Anđelka Đurić