RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanska Kancelarija za reviziju aktivno će djelovati i tokom ove godine

Na posljednjem skupštinskom zasjedanju zastupnici brčanskog Parlamenta su jednoglasno podržali Plan djelovanja Kancelarije za reviziju javnih službi i institucija Distrikta za 2022 godinu.

Izvor: eMPIRICOM/Selma Šadić

Prvi put Skupštini se zvanično obratila nedavno imenovana nova Glavna revizorka Selma Šadić istaknuvši da u  skladu sa Statutom Distrikta i članom jedanaest Zakona o reviziji javne uprave u Brčko distriktu BiH, Kancelarija je dužna najmanje jednom godišnje izvršiti reviziju službi javne uprave, potom skupštinskih službi, pravosudnih institucija, javnih fondova, zavoda i drugih institucija koje se finansiraju iz budžeta Distrikta, odnosno javnih preduzeća i organizacija koja dobijaju javna sredstva.

„Imajući u vidu navedeno Kancelarija za reviziju će, u ovoj godini, izvršiti trideset revizija za 2021 godinu i 32 prerevizije za 2022. godinu. Tokom ove godine planiramo izvršiti i jednu reviziju učinka koja se tiče „imovine u pripremi“. Sve navedene revizorske radnje provest će  četiri tima, u čijem su sastavu po dva revizora“, naglasila je Glavna revizorka Selma Šadić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Skupštinsko zasjedanje naredne srijede

Admir Kadrić

Brčko: Naredna redovna sjednica Skupštine iduće srijede

Admir Kadrić

Brčko: Parlament prihvatio Plan rada brčanske Vlade

Admir Kadrić