RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Jednom mjesečno izvještaj o toku fiskalizacije u Distriktu

Direkcija za financije Distrikta zadužuje se da jednom mjesečno izvještava parlament o provodjenju inicijalne fiskalizacije u Distriktu uz naznaku problema u procesu njene implementacije, sa prijedlogom mjera za njihovo prevazilaženje.

Ovo je temeljni zaključak sinoć okončane rasprave zastupnika u skupštini Distrikta, a u pogledu informacije o procesu fiskalizacije u Distriktu. “Za mjesec dana direkcija će proslijediti prvi izvještaj u kojem ćemo vjerovatno predložiti da iz procesa fiskalizacije budu izuzeti oni subjekti čiji se promet obavlja isključivo žiralnim plaćanjem, a moguće su i druge korekcije Zakona o fiskalizaciji”, rekao je direktor Poreske uprave Miodrag Trifković.

U završnom dijelu sinoć okončanog zasjedanja zastupnici su, analizirajući vladinu Odluku o poništenju procesa tekuće licitacije za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Distrikta, usvojili stav da se o svemu, u narednih sedam dana, prikupe dodatne informacije i konačna odluka, spram stava vlade, donese iduće srijede, za kada je zakazan nastavak sinoć prekinute sjednice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Комисија за економски развој и пољопривреду брчанске Скупштине дискутовала о повећању плата

Дејана Крстић

Brčko: Skupština glasala – Kladje, lokacija Centra za upravljanje čvrstim otpadom

Admir Kadrić

Čestitka predsjednika i potpredsjednika Skupštine povodom Dana državnosti BiH

Radio Brčko