Brčko

Brčanska parlamentarna većina svakodnevno usaglašava međusobne stavove

Brčanska Skupština, plenarno zasjedanje će, nakon ljetnje pauze, održati naredne srijede. Usaglašavanje zastupnika vladajuće većine o svim spornim pitanjima, a s ciljem što uspješnijeg nastavka rada parlamenta, u posljednjih sedam dana je kontinurano.„Već smo usaglasili da se u proceduru puste izmjene i dopune Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju u Distriktu, kao jedinstven prijedlog vlade, a da se sugestije zastupnika uključe u smjernice ovog zakona. Ostaje da, do naredne srijede, pokušamo dogovoriti i neka kadrovska rješenja, koja su bila i razlogom prekida zasjedanja pred redovni godišnji odmor“, rekao je dopredsjednik skupštine, Ivo Filipović.

Inače, parlamentarna većina, od sredine prošlog mjeseca, uvela je praksu da umjesto u 13, sada sastanke održava od osam sati ujutro.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button