RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Socijalistička partija unatoč odličnom izbornom rezultatu u Distriktu ide u opoziciju

Čelni čovjek brčanske Socijalističke partije, Zoran Kokanović je, u svom današnjem obraćanju javnosti, rekao da je juče potpisani Sporazum o takozvanom „srpskom bloku“ u Parlamentu Distrikta, jedna potpuno neprincipijelna koalicija koja nema izgleda na duži opstanak. Ujedno od SNSD-a zahtijeva da se izbore da Siniša Milić, još jedan mandat bude gradonačelnik Brčkog, s obziron da je to bio SNSD-ov glavni predizborni slogan.

“Otvoreno sumnjam da će SNSD istrajati na tome i sklon sam vjerovati da će vrijeme koje dolazi potvrditi ove moje sumnje. Mi ćemo djelovati kao jaka opozicija vjerujući da će uskoro doći vrijeme kada će trenutne koalicije biti prekomponovane, a u vlast ući SP koja je sigurno opšti pobjednik izbora, kada je srpsko glasačko tijelo u Distriktu u pitanju“, naglasio je Zoran Kokanović.

Ne smije se zaboraviti da su srpski predstavnici ostvarili najbolji izborni rezultat od formiranja Distrikta, jer su izborili 14 mandata u čemu je veliki doprinos Socijalističke partije.

„U ovom kontekstu se nadam da će doći trenutak da prije svega PDP i SDS ne budu u vladajućoj većini Distrikta, a da će njihovo mjesto zauzeti socijalisti, koji su bez sumnje, to zaslužili izbornim rezultatom“, zaključio je Zoran Kokanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Социјалисти честитали Гарићу титулу најуспјешнијег клуба борилачких спортова

Radio Brčko

Brčko: Milićeva reakcija na saopštenje Socijalističke partije

Radio Brčko

Брчко: Социјалисти траже изградњу новог градског парка

Миљана Ђурђевић