RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanska Policija oduzela još jedno vozilo od višestrukog povratnika u saobraćajnim prekršajima

Nastavljajući planske aktivnosti u oblasti kontrole saobraćaja na putevima u Brčko distriktu BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su dana 06.04.2022. godine prilikom kontrole iz saobraćaja isključili vozača S.A. rođenog 1995. godine u Maoči, nastanjen u naselju Prutače, a koji je upravljao motornim vozilom marke “Golf II”.

Provjerom u službenoj evidenciji utvrđeno je da je pomenuto lice višestruki povratnik u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i da S.A. po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu od 8.370 konvertibilnih maraka. Navedenom licu je zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem pomenutih prekršaja, vozilo privremeno oduzeto i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv lica S.A. Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, jer će i u narednom periodu nastaviti pojačane kontrole saobraćaja usmjerene na navedenu kategoriju učesnika u saobraćaju s ciljem prevencije ovakvih pojava na saobraćajnicama u Brčko distriktu BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Policija izrekla pedesetak kazni vozačima zbog prekršaja na zaobilaznici

Admir Kadrić

Šef brčanske Policije Goran Pisić: Nema bojazni od rata u BiH

Admir Kadrić

Brčko: Oduzeto auto od višestrukog povratnika u izvršenju najtežih saobraćajnih prekršaja

Radio Brčko