Brčko

Brčanska Skupština prihvatila Memorandum o saradnji sa STUDEN Holdingom

Zastupnici brčanskog Parlamenta, na sinoć okončanom, prvom dijelu redovne 56.sedmice, prihatili su Memorandum o razumijevanju sa kompanijom“ Studen-Hoding“, koji je inače, ranije jednoglasno podržala i Vlada Distrikta.

„U raspravi koja je po ovom pitanju trajala gotovo dva sata i u kojoj su gotovo svi učesnici u diskusiji  iskazali obavezu detaljnijeg preciziranja Memoranduma, a naročito zasebnih ugovora, koji dolaze u sljedećoj fazi, iskristalisao se zaključak, kojim se između ostalog zahtjeva obavezno periodično informisanje Skupštine o toku realizacije Memoranduma, te obavezno  davanje saglasnosti ovdašnjeg Parlamenta na zasebne Ugovore za investicione projekte obuhvaćene Memorandumom, a koji će uslijediti naknadno“, rekao je predsjedavajući zasjedanja, dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović.

Ivo Filipović

Inače, podsjetimo Memorandum o saradnji brčanskih vlasti i „Studen Holdinga“ podrazumijeva investiranje ove privatne kompanije više od pola milijarde maraka u razvoj privrede, te turističko-sportskih kapaciteta i otvaranje 5.000. novih radnih mjesta, i to u okvirnom periodu od deset godina na području Distrikta.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button