Brčko

Милић и Филиповић с представником УН-а у БиХ разговарали о програму одрживог развоја

Предсједник и потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић и Иво Филиповић разговарали су данас с представником генералног секретара УН-а у БиХ Ингрид Мекдоналд о сарадњи агенција УН-а на развоју и реализацији циљева  Програма одрживог развоја са акцентом на енергетску ефикасност.

На састанку је истакнуто да пројекат примјене енергетске ефикасности, којим су у Дистрикту обухваћени објекти јавне управе и институција, треба да обухвати и приватне објекте, те да ће то УН подржати, као и унапређивање образовног система, увођење е-управе и дигитализацију, и уопште реформу јавне управе што је важан услов за приступање БиХ ЕУ.

Предсједник и потпредсједник Скупштине Синиша Милић и Иво Филиповић истакли су да ће у Дистрикту, свако из своје надлежности, дати подршку реализацији свих циљева програма одрживог развоја те да нико неће дозволити развој тензија између народа.

Представник генералног секретара УН-а у БиХ Ингрид Мекдоналд истакла је да је фокус заједничког дјеловања УН, ЕУ, Унеска и Савјета Европе на јачању повјерења, помирења и на сузбијању реторике која доводи до подјела.

С тим у вези, наглашено је да ће УН у сарадњи с брчанским удружењима која окупљају цивилне жртве рата разговарати о могућности реализације налога супервизора за Брчко из 2009. године о изградњи заједничког спомен-обиљежја за све цивилне жртве свих народа које су страдале у ратовима од 1992. до 1995. године и од 1939. до 1945. године.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button