RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanski osnovci učesnici projekta o pravilnom upravljanju otpadom

Danas su učenici Četvrte osnovne škole u Brčkom bili učesnici projekta „Edukacija o pravilnom upravljanju otpadom. Direktorica Zumka Grabus, vodeći brigu o lošem stanju u oblasti upravljanja otpada, o velikom broju divljih deponija, je prihvatila učešće u ovom projektu, kako bi se sve više govorilo o problemu otpada, koji je jako važan za našu lokalnu zajednicu.

Cilj projekta je isticanje značaja da nizak nivo svijesti o problemu koji predstavlja neodgovorno i nepravilno upravljanje otpadom, moguće je rješavati jedino kod mladih, kroz obrazovni sistem, gdje je moguće djelovati na njihov način razmišljanja i svijest, jer su u tom periodu života moguće izmjene životnih navika.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Nastavljena implementacija projekta „Školska i vršnjačka medijacija u BiH“

Sanita Jerković Ibrahimović

Одбојкаш Вања Грбић и градоначелник Милић најавили регионални пројекат спортске едукације најмлађих

Radio Brčko

Брчко: Новим Правилником до транспарентније расподјеле подстицаја у пољопривреди

Миљана Ђурђевић