Brčko

Brčanski Parlament zasijeda naredne srijede

Brčanski Parlament, svoju redovnu 36 sjednicu, na kojoj je predviđeno 40 tačaka dnevnog reda, održaće naredne srijede 14. novembra sa početkom u 10 sati. Ovo je osnovni zaključak danas upriličenog sastanka predsjednika klubova zastupnika u ovdašnjoj skupštini.

«Među setom zakona kroz prvo i drugo čitanje izdvojio bi izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku, potom Zakona prostornom planiranju, te dopune Zakona o lovstvu u Distriktu, kojim se uvodi i služba lovočuvara», rekao je predsjedavajući sastanka, dopredsjednik Skupštine Distrikta, Ivica Filipović.

Inače, među preostalih tridesetak tačaka je i set odluka o javnim interesima, kao i nekoliko Izvještaja o provedenim revizijama, te finansijskom poslovanju odjeljenja i javnih preduzeća u Distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi

Povezani članci

Back to top button
Close