RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Након љетне паузе, сједница Скупштине у сриједу

Представници посланичких клубова у Скупштини дистрикта Брчко данас су одржали припремни састанак на коме су договорили дневни ред 53. скупштинског засједања, заказаног за сриједу 11. септембра, a након окончања преосталих тачака дневног реда са претходних сједница.

Већина од 37 договорених тачака дневног реда односи се на утврђивање јавног интереса односно на изградњу путне и водоводне инфраструктуре на подручју дистрикта Брчко.

Предсједник Скупштоине дистрикта, Есед Кадрић, каже да је једна од битнијих тачака дневног реда која је данас договорена за 53. скупштинско засједање, је усвајање Закона о раду дистрикта који је прошао јавну расправу и прво скупштинско читање.

На дневном реду је и Закон о преузимању дионичарских друштава, у првом читању као и Нацрт закона опословним зонама. Пред посланицима ће се наћи и више извјештаја о ревизији финансијског пословања институција и јавних предузећа као и неколико информација међу којима и информација о проблемима са јавним набавкама.

На дневном реду скупштинског засиједања наћи ће се и информација везана за све израженији проблем провођења тендера односно великог броја жалби које  онемогућавају провођење тендера и тиме директно утичу на слабу реализацију капиталног буџета.

„Влада и јавна предузећа и установе извјесно вријеме указују на проблем усиљених жалби једне фирме на тендерску документацију било да се реализација неког пројекта тиче дјелатности којом се бави та фирма или не. Једноставно, на све се жале и ми морамо предузети све како би остварили комуникацију са Канцеларијом за жалбе у Сарајеву како би се ова очита злоупотреба законских одредби онемогућила и тиме се отвори процес тендерисања важних инфреаструктурних пројеката у дистрикту Брчко“, појаснио је Кадрић.

Кадрић каже да је ово начин да Скупштина дистрикта скрене пажњу на злоупотребе и укаже државном парламенту да када буду мијељали закон воде рачуна о томе и спријече оно што дистрикт данас проживљава.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Utvrđen dnevni red za 10. redovnu sjednicu Skupštine Brčko distrikta

Suvad Alagić

Hitna “injekcija” brčanskom zdravstvu

Admir Kadrić

Pedeset tačaka na narednom zasjedanju Skupštine Distrikta

Admir Kadrić
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!